Om oss

Hjertelig velkommen til Tollboden...

...et sted hvor det moderne møter det gamle.
Der alle er velkommen til å nyte sørlandsstemning og feriefølelse i en trivelig atmosfære i Restauranten - eller stenge hverdagen ute og bare nyte de sjarmerende, historiske omgivelsene og kulinariske opplevelser i vår gjemte oase i Bakhagen.
Der det kan nytes utsøkt mat - fra hjemmelaget italiensk pizza til en 12-retters meny
og der du kan forfriske deg med et glass lokalprodusert eplemost eller et glass Champagne.  

Et sted hvor livet skal nytes.
Hjertelig velkommen til Tollboden Restaurant og Tollboden Bakhagen.

Tollbodens historie

Tollsted fra 1822 til 1992
Hovedbygningen ble oppført ca 1783-85. I perioden frem til 1822 ble de øvrige bygningene på eiendommen oppført. Den var i privat eie, med fire forskjellige eiere i denne perioden, frem til Finans-, handels- og tolldepartementet kjøpte gården i 1820. Deretter var det tollsted frem til nedleggelsen i 1992. I 1994 ble eiendommen solgt fra Statsbygg til Leif Abel Engh, som i 1997 solgte eiendommen videre til Andreas Tanberg. I mars 2007 kjøpte Ivar Tollefsen eiendommen.

Serveringsvirksomhet fra 1999
For sommersesongen 1999 ble det etablert en enkel cafédrift i den vestre sjøboden og på uteområdet, samt produksjon og utsalg av italiensk is i et kjellerlokale i hovedbygningen. Gjennom de følgende fire årene ble sjøbodene totalrestaurert og satt i stand til restaurantdrift. I denne perioden var det serveringsvirksomhet kun hver sommer.

Modernisering
I 2016 har Tollboden fått en ny logo og dermed et modernere preg. Men ikke bare det grafiske utseende ble endret, i østre sjøbod er det det bygd om til et barområde og i bakgården til Tollbodens hovedbygning har vi åpnet vår nye restaurant "BAKHAGEN".

Tollbodens familie
Tollboden Hotel & Restaurant AS er et selskap av Fredensborg AS
med datterselkaper som Havsdalsgrenda AS og Skåtøy Kafé

   

Samarbeidspartnere
Takk til Anette C. Nilsen og Haakon Sundbø for mange fine bilder som vi bruker både på hjemmesiden og annen markedsføringsmateriell.

 

Kart